// Detalii de contact
Contactează-mă
Pentru precomenzi carte contactează-mă la adresa de email contact@alexcoltea.ro sau completând formularul de contact alăturat.
Adresă:
8 Progresului
Email:
contact@alexcoltea.ro
Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.
411 University St, Seattle, USA
engitech@oceanthemes.net
+1 -800-456-478-23
În această carte sunt folosite pentru prima oară cele două culegeri de documente confidențiale referitoare la relațiile româno-chineze între anii 1880-1975 ce aduc la lumina multe lucruri noi necunoscute până acum de publicul larg, scrise sub coordonarea sinologului Romulus Ioan Budura. Pe deasupra, pentru o analiză critică și obiectivă asupra evenimentelor istorice din perioada analizată, sunt folosite într-o proporție predominantă materiale și articole scrise de autori chinezi. Un an m-am preocupat doar ca să traduc această bibliografie.
Lucrarea se construieşte în general printr-o analiză a documentelor şi stenogramelor din acea perioadă, dar şi în urma unui interviu acordat de către Anna Eva Budura și Romulus Ioan Budura (primii studenți români în China), martori implicați în evenimentele ce urmează a fi prezentate. În urma interviului și documentării făcute, am dedus că este pentru prima oară când se abordează acest subiect analizând stenogramele arhivei naționale și, mai ales, folosind materiale biblografice din limba chineză.
Anii 1965-1974 sunt emblematici pentru dezvoltarea relațiilor româno-chineze și nu cred că am exagera dacă am îndrăzni să susținem că politica independentă a României prin Declarația din Aprilie 1964 și acțiunea de politică externă independentă din 1968 se datorează suportului primit din partea Republicii Populare Chineze începând cu martie 1964. Diplomația anilor ’60-’70 înscrie o filă de mare cinste în diplomația românească.
8 Progresului
contact@alexcoltea.ro